Το σχολικό συγκρότημα που έχει κατασκευαστεί στην ΖΕΠ Κοζάνης το 2016, αποτελεί τη πιο σύγχρονη εκπαιδευτική εγκατάσταση έως και σήμερα. Τα τμήμα του σχολείου διακρίνονται σε νηπιαγωγείο και δημοτικό, φιλοξενώντας παιδιά που κατοικούν στη ΖΕΠ Κοζάνης και στους γύρω οικισμούς.

 

Το έργο της γεωθερμίας ξεκίνησε το 2013, συμπεριλαμβάνοντας 70 γεωθερμικές γεωτρήσεις, με τη GreeΝext Drilling Company να θέτει τα πρώτα -και γερά-  θεμέλια για την αυτονομία του κτιρίου σε ενέργεια. Το ολοκληρωμένο ενεργειακό σύστημα θέρμανσης – ψύξης, σε συνδυασμό με τα φωτοβολταϊκά και τα ηλιακά συστήματα, εκτόξευσαν την ενεργειακή απόδοση του κτιρίου, φέρνοντας τη χώρα μερικά βήματα πιο κοντά στην βιώσιμη ανάπτυξη.

 

 

Έως και σήμερα, το σχολείο λειτουργεί χρησιμοποιώντας αποκλειστικά τις ανανεώσιμες πηγές ενέργειας, αναδεικνύοντας τον ενεργειακό χαρακτήρα της περιοχής και ενισχύοντας την ταυτότητα του τόπου. Το ανθρώπινο δυναμικό της GreeNext Drilling Company εκφράζει ιδιαίτερη χαρά, που είχε την τιμή να εισάγει το δικό της λιθαράκι στην εκπαιδευτική διαδικασία, δημιουργώντας ένα σύγχρονο περιβάλλον για τους μικρούς μας φίλους.

0 Comments

Leave a reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.

*

©2023 KLEO Template a premium and multipurpose theme from Seventh Queen

CONTACT US

We're not around right now. But you can send us an email and we'll get back to you, asap.

Sending

Log in with your credentials

Forgot your details?

Μετάβαση στο περιεχόμενο