Στα πλαίσια του προγράμματος Life της ΕΕ υλοποιήθηκε το έργο «Adapt Agricultural Production to climate change and limited water supply» εν συντομία “Αdapt2change”, με σκοπό την κατασκευή εγκαταστάσεων θερμοκηπίων ελεγχόμενου περιβάλλοντος, με υψηλή εξοικονόμηση ενέργειας και νερού. Το συγκεκριμένο project, κατατέθηκε το 2009 από τον καθηγητή του ΤΕΙ Θεσσαλίας Αλέξανδρο Παπαχατζή και τους συνεργάτες τους, με ευρύτερο στόχο την διαμόρφωση μίας σταθερής λύσης, απέναντι στις προκλήσεις που δημιουργούνται και αναμένεται να δημιουργηθούν από το φαινόμενο της κλιματικής αλλαγής.

 

Το έργο υλοποιήθηκε και λειτουργεί με επιτυχία, έως και σήμερα. Κατόπιν ευρημάτων τριετούς έρευνας, παρατηρήθηκε υψηλότερη απόδοση και βελτίωση της ποιότητας των προϊόντων, εξοικονόμηση του νερού σε ποσοστό 75%, εξοικονόμηση ενέργειας σε ποσοστό 32,8% και ελαχιστοποίηση πρώτων υλών όπως τα βελτιωτικά εδάφους.

Η Greenext Drilling Company είχε την τιμή να αποτελεί κομμάτι αυτού του έργου, με την παρουσία της στο κατασκευαστικό κομμάτι των γεωτρήσεων γεωθερμίας κατά το έτος του 2012, θέτοντας τις βάσεις για την επίτευξη των ενεργειακών στόχων.

Τα θερμοκήπια του ΤΕΙ Θεσσαλίας αποτελούν ένα παράδειγμα για τις δυνατότητες της γεωθερμικής ενέργειας και ταυτόχρονα ένα θετικό σημάδι για την αντιμετώπιση των κλιματικών προκλήσεων, θέτοντας την γεωθερμία ως ένα διακεκριμένο εργαλείο στην γεωργία του μέλλοντος.

 

 

 

Πηγή: greenagenda.gr

0 Comments

Leave a reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.

*

©2024 KLEO Template a premium and multipurpose theme from Seventh Queen

CONTACT US

We're not around right now. But you can send us an email and we'll get back to you, asap.

Sending

Log in with your credentials

Forgot your details?

Μετάβαση στο περιεχόμενο